Ruim 5000 bezoekers bij de Open Energiedag 2022

Meer dan vijfduizend bezoekers namen op 17 september 2022 tijdens de tweede Open Energiedag een kijkje bij 62 duurzame energieprojecten. “Super goed dat zoveel mensen zijn komen kijken naar de wereld achter hun stopcontact en thermostaat”, zegt Olof van der Gaag, directeur Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). “Betrokkenheid van burgers is van levensbelang, want we zijn met elkaar op weg in deze transitie naar een duurzame energievoorziening.” De NVDE maakt een jaarlijks evenement van de Open Energiedag. “Noteer de derde zaterdag in september maar vast in de agenda.” Op 16 september 2023 is de volgende Open Energiedag. 

Ruim zestig duurzame energieprojecten openden op 17 september de deuren om burgers kennis te laten maken met hun project. Voorbeelden zijn een boottocht naar een windpark op het IJsselmeer, een wandeling langs verduurzaamde monumenten, een kijkje in de keuken bij een bedrijf dat duurzame energie uit de combinatie van zout en zoet water produceert, het bezoeken van windparken in aanbouw en meerdere leerzame rondleidingen over zonneparken die veel aandacht besteden aan biodiversiteit.

Fietstochten langs duurzame energieprojecten ism Cycling4Climate
Wat is er nu leuker dan de Open Energiedag op de fiets te bezoeken? Voor die mensen heeft Cycling4Climate een aantal fietstochten ontworpen zodat ze nog meer projecten op één dag konden bekijken én lekker konden fietsen door prachtige delen van Nederland. Zie hier de routes van de fietstochten.

 

De locaties van de Open Energiedag 2022:

Laden …
Categorieën:
OPEN
ALL

Store Direction

Routebeschrijving

Show Afstand In

Gebruik mijn locatie naar de dichtstbijzijnde Service Provider te vinden in de buurt van me