Zaterdag 16 september 2023 is het zo ver: de derde Open Energiedag!

(English)

Ontdek de wereld achter je stopcontact en thermostaat! Nieuwsgierige burgers kunnen op 16 september 2023 langs komen bij duurzame energieprojecten in heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. Ontmoet de mensen achter een windmolen, voel de warmte van bodemenergie of krijg een rondleiding in een nabijgelegen zonnepark. 

Bij de eerste twee edities waren er tal van mooie projecten te bezoeken. Denk aan zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie-, bio-energie- en bodemenergieprojecten en netinfrastructuur. In 2022 openden ruim zestig duurzame energieprojecten hun deuren om zo’n 5.000 bezoekers kennis te laten maken met hun initiatieven.

Rob Jetten opent de Open Energiedag

Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten zal op zaterdag 16 september de Open Energiedag openen bij energiepark Nijmegen-Betuwe van energiecoöperatie WPN. De minister gaat in discussie met de Nijmeegse wethouder Noel Vergunst en voorzitter van de energiecoöperatie Ron Stevens, onder leiding van Olof van der Gaag, voorzitter NVDE. Dit openingsprogramma duurt van 11.00 – 11.45 u, bij het bezoekerscentrum Mussenhut, Griftdijk 244, Nijmegen. Welkom!

Ook voor werkzoekenden en loopbaancoaches

Zou werken in de energietransitie iets voor jou zijn? Of ben je loopbaancoach en wil je er meer over weten voor je cliënten? Kom langs op één van de tientallen locaties en kijk met eigen ogen! Bedrijven die medewerkers zoeken, bieden tijdens de Open Energiedag extra informatie. Vind hier alvast online informatie over werk maken van de Energietransitie.

De Open Energiedag is onderdeel van de ‘Daar krijg je energie van’ campagne, die de NVDE is gestart in samenwerking met brancheverenigingen NWEA, Holland Solar, Energie Samen, Bodemenergie Nederland, Geothermie Nederland en Vereniging Warmtepompen.

 

De locaties van de Open Energiedag 2023:

Beweeg de kaart om de volledige locatie tekst in beeld te krijgen!

Laden …
Categorieën:
OPEN
ALL

Store Direction

Routebeschrijving

Show Afstand In

Gebruik mijn locatie naar de dichtstbijzijnde Service Provider te vinden in de buurt van me