Energie van eigen bodem

Met energie van eigen bodem, houden wij Nederland draaiend. Wij – maatschappelijke partijen en (energie-)bedrijven van Nederland, willen door met het opwekken van meer duurzame energie in Nederland en omringende landen. Zodat er betrouwbare en betaalbare energie is voor iedereen. Zodat we voldoende energie in Europa hebben en niet afhankelijk blijven van landen met onbetrouwbare regimes. Zo houden we grip op onze energierekening, ook wanneer er geopolitieke spanningen zijn. Zo hebben bedrijven de zekerheid dat ze hun machines kunnen laten draaien, ons voedsel kunnen produceren en onze dagelijkse producten kunnen blijven maken. Dat is onze boodschap aan een nieuw kabinet.

Dit willen wij graag:

  • Volop doorgaan met de opwek van meer schone energie in eigen land en in omringende landen. Zo worden we onafhankelijker van landen met onbetrouwbare regimes voor bijvoorbeeld onze fossiele grondstoffen en brandstoffen, zo lang we die nog nodig hebben.
  • We zijn al goed op weg naar een duurzaam energiesysteem. We lopen voorop met zon op onze daken, met windenergie en met elektrisch rijden bijvoorbeeld. Die weg willen we blijven bewandelen, want meer duurzame energie van eigen bodem en uit buurlanden heeft de toekomst en biedt onze bedrijven zekerheid.
  • Geen taboes! Alle technieken zijn nodig. We zijn een energierijk landje!
  • We willen meehelpen aan een oplossing voor de file op het elektriciteitsnet en zorgen dat er altijd stroom is, ook als het niet waait of de zon niet schijnt. De netbeheerders legden in de afgelopen tien jaar al 60.000 km kabels: anderhalf keer de wereld rond. En er zijn meer kabels, warmtenetten, waterstofbuizen en laadpalen nodig. Onder andere door vraag en aanbod op elkaar af te stemmen en door de inzet van batterijen, waterstof, bio-energie en/of kernenergie, kunnen we blijven zorgen voor warme huizen, genoeg stroom voor fabrieken en voldoende (snel)laders voor elektrische auto’s.

Energie van eigen bodem is een campagne van

Bedrijven voor onze Energie

Initiatiefnemers

Partners

Supporters

#energievaneigenbodem en @vooronzeenergie

Wat kan je zelf doen?

Wil jij meehelpen zorgen dat Nederland draait op energie van eigen bodem? Dit kun je doen: