Energie van eigen bodem

Met energie van eigen bodem, houden wij Nederland draaiend. Wij – maatschappelijke partijen en (energie-)bedrijven van Nederland, willen door met het opwekken van meer duurzame energie in Nederland en omringende landen. Zodat er betrouwbare en betaalbare energie is voor iedereen. Zodat we voldoende energie in Europa hebben en niet afhankelijk blijven van landen met onbetrouwbare regimes. Zo houden we grip op onze energierekening, ook wanneer er geopolitieke spanningen zijn. Zo hebben bedrijven de zekerheid dat ze hun machines kunnen laten draaien, ons voedsel kunnen produceren en onze dagelijkse producten kunnen blijven maken. Dat is onze boodschap aan een nieuw kabinet.

Dit willen wij graag:

  • Volop doorgaan met de opwek van meer schone energie in eigen land en in omringende landen. Zo worden we onafhankelijker van landen met onbetrouwbare regimes voor bijvoorbeeld onze fossiele grondstoffen en brandstoffen, zo lang we die nog nodig hebben.
  • We zijn al goed op weg naar een duurzaam energiesysteem. We lopen voorop met zon op onze daken, met windenergie en met elektrisch rijden bijvoorbeeld. Die weg willen we blijven bewandelen, want meer duurzame energie van eigen bodem en uit buurlanden heeft de toekomst en biedt onze bedrijven zekerheid.
  • Geen taboes! Alle technieken zijn nodig. We zijn een energierijk landje!
  • We willen meehelpen aan een oplossing voor de file op het elektriciteitsnet en zorgen dat er altijd stroom is, ook als het niet waait of de zon niet schijnt. De netbeheerders legden in de afgelopen tien jaar al 60.000 km kabels: anderhalf keer de wereld rond. En er zijn meer kabels, warmtenetten, waterstofbuizen en laadpalen nodig. Onder andere door vraag en aanbod op elkaar af te stemmen en door de inzet van batterijen, waterstof, bio-energie en/of kernenergie, kunnen we blijven zorgen voor warme huizen, genoeg stroom voor fabrieken en voldoende (snel)laders voor elektrische auto’s.

Energie van eigen bodem is een campagne van

Bedrijven voor onze Energie

Initiatiefnemers

Partners

Supporters

#energievaneigenbodem en @vooronzeenergie

De nieuwe coalitie zet in op meer energieonafhankelijkheid en op eigen duurzame energieproductie. Dat is goed nieuws!

Nu moeten we aan de bak voor de uitvoering. Daar denken wij graag over mee en zullen we komende tijd mee aan de slag blijven.

https://nos.nl/collectie/13962/artikel/2520651-dit-zijn-de-belangrijke-plannen-en-voornemens-uit-het-coalitieakkoord

Maar liefst 83% van de Nederlanders vindt dat Nederland zoveel mogelijk zijn eigen energie moet opwekken!

Dat en meer lees je in het onderzoek van motivaction over energie opwekken in Nederland en de energietransitie.

Lees hier meer πŸ‘‡
https://www.motivaction.nl/images/Downloads-PDF/Energiepaper_16_-_Draagvlak_energiebronnen_1_1.pdf

Vandaag spreken de formerende partijen over energie. Wat ons betreft hebben ze het dan natuurlijk vooral over energie van eigen bodem. We moeten doorgaan met het opwekken van meer duurzame energie. Zo hebben we betrouwbare en betaalbare energie voor iedereen. Daarom zeggen wij:

π„π§πžπ«π π’πž 𝐯𝐚𝐧 𝐞𝐒𝐠𝐞𝐧 π›π¨ππžπ¦!πŸ‡³πŸ‡±
Door in te zetten op de opwek van meer duurzame energie in Nederland kunnen we de dalende CO2 uitstoot trend voortzetten! Hierdoor zorgen we niet alleen voor onze eigen groene energie, maar ook voor meer energieonafhankelijkheid. πŸ’ͺ

Meer laden

Wat kan je zelf doen?

Wil jij meehelpen zorgen dat Nederland draait op energie van eigen bodem? Dit kun je doen: